Històries d'un espantaocells.


[Inèdit. Estrenada per la companyia Teatro Narea, València, 2011.]

El grup de Ciutat Teatre Narea segueix un any més incombustible, estrenant nou muntatge i representant altres de la seva àmplia trajectòria, enfocada fonamentalment als més petits.

L'esperada estrena serà l'obra titulada Històries d'un espantaocells, original del dramaturg valencià Carles Cano, que tindrà lloc demà dimecres a les 12 del matí en el Teatre Cervantes de Camp de Criptana.

Una actuació amb la qual l'afamada companyia manxega inicia una nova gira de la mà de la Xarxa de Teatres de la Conselleria d'Educació, Ciència i Cultura del Govern de Castella-la Manxa.

Gira que abastarà 16 localitats castellà-manxegues d'aquí al juny pròxim -incloses algunes ciudadrealeñas com Valdepeñas, Abenójar, Argamasilla de Calatrava o herència- i que Teatre Narea combinarà amb una altra tournée que porta a terme també en aquest primer semestre any amb el seu exitós muntatge anterior, El castell dels antònims. Aquesta per 17 localitats de la regió, afavorida també per la Xarxa de Teatres.

L'obra de Carles Cano -considerat un dels més importants autors espanyols de literatura infantil en l'actualitat- ha estat adaptada per Javier Moncada, dirigida per Àngel Alcàsser i interpretada per aquests dos membres esmentats de Teatre Narea, més l'actriu Carmen López . La música és del compositor de Ciutat August Guzmán.

Històries d'un espantaocells està basada en l'obra de Carles Cano, Contes per a tot l'any i té com a personatge central a Pompeu, un espantaocells que comptarà històries viscudes durant la seva llarga estada amb els seus amics els ocells, veient passar junts totes les estacions de l'any.

L'obra, que va rebre l'any passat de part de la Conselleria d'Educació, Ciència i Cultura de Castella-la Manxa un ajut econòmic a la producció escènica, en reconeixements als seus interessants valors escènics i didàctics.

“Per a nosaltres aquesta producció”, Ha assenyalat César Alcázar, “suposa un repte especial, ja que tractem de que sigui un espectacle que reculli tot el millor del nostre aprenentatge durant aquests últims vint anys”.

L'obra, per tant, ve a ser “una mirada cap enrere en la nostra trajectòria”, Prossegueix Alcázar, “i per a això utilitzarem tots els recursos que fins ara han vist els nostres espectacles”.

La Companyia de Teatre Narea en el seu llarg i ampli bagatge durant les seves dues dècades de contínua i prolífera existència sempre ha tractat d'una manera molt especial tots i cadascun dels seus espectacles infantils, recorrent sempre al que millor sap fer: ensenyar divertint.

“Aquesta filosofia sempre ens ha aportat uns resultats altament satisfactoris de cara al públic”, Va assenyalar el director escènic de Narea, “que han pogut veure com producció després producció la qualitat de les mateixes no només anaven en augment sinó que a més aquesta filosofia d'educar divertint seguia complint rigorosament “.

http://www.lacomarcadepuertollano.com/diario/noticia/2011_02_15/15

 

 

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *