El llibre de Carles Cano i César Barceló es presenta a la Fira del Llibre


Ricard Peris, de l’editorial Andana, ha presentat el llibre il.lustrat “El nap gegant“, un llibre per a totes les edats, especialment per als petits de casa. El projecte d’aquest llibre surt d’un conte de la tradició russa, però tracta temes que no tenen fronteres“, diu Peris.El nap gegantés un llibre realitzat a quatre mans entre el contacontes i escriptor Carles Cano i l’il.lustrador César Barceló. Carles era l’adequat per poder traslladar la història russa i adaptar-la a la nostra terra, amb un estil propi. I Cèsar era l’il.lustrador que podia captar la idea irònica que amaga el text d’una manera simpàtica i distesa , justifica Peris.

Al principi tenia por de tractar una història tan llunyana“, confessa César Barceló, “però després em vaig adonar que, en certa mesura, és igual d’on sigui la història. València i Rússia poden semblar no tenir res a veure, però el que compta El nap gegant és universal , conclou.

Carles Cano, que ha presentat al matí la seva obra Abuelooo !!!i Abuelaaa !!!coincideix en dir que “El nap gegant” no té fronteres: “La història popular és , en el fons, la història explicada de viva veu, al llarg de generacions. Això converteix les narracions clàssiques en narracions que travessen les fronteres dels seus països “, diu Cano. En el fons, aquest llibre ens diu que cap persona, per petita o feble que sigui, és menyspreable“, diu. Parla de com, si tots ens ajuntem, podem fer-ho tot“, resumeix Ricard Peris.
14014052936_eba7f99f3c_z

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *